ZVIT.FDB вижирає все вільне місце

Проблеми зв'язані з роботою сервер-клієнт MEDOC
Відповісти
senkivko
Повідомлень: 12
З нами з: 29 грудня 2011, 14:15

ZVIT.FDB вижирає все вільне місце

Повідомлення senkivko » 22 січня 2015, 12:37

10.01.023

Вчора зранку база розрослась до 19ГБ.

Добавив 10ГБ місця.

На сьогодні база розрослась до 29ГБ.

Зробили резервну копію файлів. Звільнили 2ГБ. Запустили Архівування...
Поки архівування зависло на 60%. По системних подіях: жодної активності дискового простору.

Чому виникає збільшення бази?
Скільки часу повинно тривати архівування?
Чи допоможе?
Як перенести файл ZVIT.FDB на інший розділ?

Белокопытов Геннадий
Универсал (склонность - системные вопросы)
Повідомлень: 10116
З нами з: 13 січня 2012, 11:21

Re: ZVIT.FDB вижирає все вільне місце

Повідомлення Белокопытов Геннадий » 22 січня 2015, 13:37

senkivko
Здравствуйте!
Пункт 41. FAQ, Перенос базы программы Zvit.FDB на другой локальный или сетевой диск (только для клиент-серверной версии программы).
Также в программе для остановки роста размера базы реализовано архивирование первичных документов по периодам.
Архивирование реализовано в обновлении 10.01.019:
ЗМІНИ В ОНОВЛЕННІ 10.01.019

У ФУНКЦІОНАЛІ ПРОГРАМИ
7. Модуль «Адміністрування»
7.1. Архівування документів
7.1.1. Додано новий модуль Архівування документів. Призначення модулю – створення архівної бази документів. До архівної бази додаються первинні документи, маршрут обробки яких завершений, та стан змінений на «Архівний». Переміщення застарілих документів у архів зменшує обсяг даних, що обробляються у програмі та пришвидшує її роботу. Документи, переміщені у архів, доступні для перегляду у модулі Реєстр первинних документів.
Зверніть увагу! Документи, що були перенесені до архіву, видаляються з бази даних програми і зберігаються на жорсткому диску комп’ютера у архівних файлах. При цьому, документи доступні до перегляду у програмі. Видалення файлу архіву з диску комп’ютера призведе до втрати даних про архівні документи.
Для налаштування архівації встановіть значення параметрів:
Активуйте функцію архівування, встановивши опцію Архівування періодів. Якщо опція не встановлена, архівування не виконується.
У полі За періодом з випадаючого списку оберіть період, за який будуть створюватись архівні файли: Місяць, Квартал, Рік.
У полі Шлях зберігання архіву вкажіть каталог на жорсткому диску комп’ютера, в якому будуть зберігатися архівні файли.
Для початку створення архівів натисніть кнопку Розпочати архівування. Будуть створені архіви відповідно до обраного періоду архівування. Наприклад, якщо обрано період місяць, буде створено файли архіву для кожного місяця, в якому існують відпрацьовані документи. У розділі Документи, у колонках з (включно) і по (не включно) вказані діапазони дат виписки документів, що зберігаються у файлі архіву.
У вікні модуля відображений перелік архівних файлів, що були підключені чи створені.
Щоб отримати можливість переглядати документи з архіву у програмі, необхідно підключити архів. Для підключення існуючого архівного файлу до програми, оберіть файл у списку та натисніть кнопку Підключити. Статус архіву зімнеться на Підключений. Якщо архів не було підключено, у Реєстрі первинних документів можливо лише переглядати список документів, що міститься у архіві, відкрити документ буде неможливо.
Якщо у списку обрано підключений архів у вікні присутня кнопка Відключити. Архів необхідно відключати, якщо необхідно перемістити файл, у якому він зберігається до іншого каталогу.
Додавання файлів архівів для перегляду у програмі виконується по натисканню кнопки Додати існуючий. У вікні, що відкрилось, оберіть файл архіву. Додати можливо лише архів, що містить документи з кодом ЄДРПОУ поточного підприємства.
Для видалення архіву зі списку, оберіть рядок архіву та натисніть кнопку Видалити. Файл архіву не буде відображатися у списку вікна модуля, але залишається на жорсткому диску у вказаному каталозі. Документи, що містяться у архівному файлі, який було видалено, недоступні для перегляду у програмі.
У Реєстрі первинних документів, документи, які знаходяться у файлах архівів, позначаються символом у колонці Архів.
Документи, що мають стан обробки «Архів» автоматично переносяться у архівний файл (за умови встановленої опції Архівування періодів). Для встановлення стану обробки «Архів» оберіть документ, чи групу документів у вікні Реєстру первинних документів, та оберіть пункт контекстного меню Помістити в архів. Помістити в архів можливо документи, що мають статус «Зареєстровані в ДПС» або «Затверджені контрагентом».
Переглянути список архівних документів у Реєстрі первинних документів можливо обравши фільтр Стан обробки - Архів. На вкладці Наступні дії для таких документів відображається повідомлення «Документ знаходиться в архіві <Ім’я файлу архіву>».

Відповісти

Повернутись до “M.E.Doc сервер-клієнт”